vergoeding beugel ehbo vragen

Beugel EHBO

Inloop spreekuur
Wij hebben een inloop spreekuur voor pijnklachten en/of kapotte beugels. Iedere maandag tot en met donderdag van 07.45 uur tot 08.15 uur. Je hoeft je dan alleen even te melden bij de receptioniste. Wij zullen dan proberen het probleem direct op te lossen. Wanneer de reparatie echter veel tijd neemt zal er een afspraak ingepland moeten worden.

 

In de avond en in het weekend
Het overgrote deel van de klachten met een beugel kan wachten tot de volgende dag of tot na het weekend. In onderstaand schema staat aangegeven wat u kunt doen bij de meest voorkomende klachten. Wanneer het zo is dat de uitneembare beugel of bij een  vaste beugel de elastieken niet kunnen worden gedragen, kom dan naar het inloop spreekuur. Wacht in zo’n geval dus niet tot het eerstvolgende consult. Wacht u te lang, dan bestaat de kans dat wij de beugel niet meer passend kunnen krijgen of dat bij een retentiebeugel uw tanden al wat zijn teruggelopen. Er moet dan een nieuwe beugel worden gemaakt met alle kosten van dien. Indien de praktijk niet bereikbaar is, geven wij u onderstaande tips. Is directe hulp noodzakelijk neem dan contact op met de dienstdoende tandarts.

 

Tips:

Klacht Remedie
Een metaaldraad van de losse beugel is kapot. Beugel uitlaten en naar inloop spreekuur komen. Meestal kan de beugel gerepareerd worden.
De uitneembare beugel drukt op het tandvlees. Beugel uitlaten en bellen voor een afspraak of naar inloop spreekuur komen. Er moet iets van de beugel worden afgeslepen.
Er prikt een draad van de vaste beugel in de wang. Doe er een bolletje was op en kom naar het inloop spreekuur. Als het weekend is, kan de dienstdoende tandarts je helpen. Het draadje moet worden gecentreerd dan wel worden ingekort.
Er is een plaatje (slotje) los. Als het niet erg stoort, kunt u het laten zitten en bellen voor een afspraak.
Als het wel stoort, doe er dan een bolletje was op en kom naar het inloop spreekuur.
Stop met dragen van elastieken.
Er is een soort ketting (elastiek) losgeschoten. Knip het uitstekende stukje elastiek af en bel voor een afspraak of kom naar het inloopspreekuur.
Er is een band om een kies los. Als u een buitenboordbeugel eraan vast moet maken: De buitenboordbeugel niet meer dragen. Doe er evt. een beetje was op en bel voor een afspraak of kom naar het inloop spreekuur.