vergoeding beugel ehbo vragen

Kinderen

Een beugel leidt de groei en het gebit in goede banen. Bij kinderen is het heel belangrijk om op het juiste moment te beginnen met de behandeling. Rond het 10e levensjaar is doorgaans een goed moment voor een eerste consult. Niet te vroeg en niet te laat. Het effect van de behandeling bij jongeren is groot omdat de kaken nog volop in de groei zijn waardoor de behandeling een snel resultaat geeft.

 

Om te kunnen beginnen met een beugelbehandeling is het niet nodig dat alle  tanden en kiezen al gewisseld zijn.

 

Bij afwijkingen van de kaak zoals het asymmetrische groei of bij een onderbeet, waarbij de onderkaak te ver naar voren staat t.o.v. de bovenkaak, is het nodig om al op 8 jarige leeftijd af te spreken.  Ook wanneer er vroeg tijdig melkelementen verloren zijn gegaan is het nodig om de ruimte open te houden middels een klein beugeltje, voor het blijvende gebit. De tandarts zal u hiervoor door verwijzen. Ook zonder verwijzing van de tandarts kunt u bij ons een afspraak maken voor een consult.

 

Een zogenaamde buitenboordbeugel betekent voor een kind psychologisch een zware belasting. Wij werken daarom zelden met dit soort beugels.