vergoeding beugel ehbo vragen

Vast en zeker vergoed

De meeste aanvullende tandartsverzekeringen vergoeden de kosten van een beugel. Het is geruststellend om dat vooraf zeker te weten. Gebruik daarvoor de onderstaande Checklist.

 

 1. Heeft u een aanvullende tandartsverzekering?
  Let erop dat u een aanvullende tandartsverzekering heeft. Alleen dan komt u in aanmerking voor vergoeding van de beugelbehandeling. Heeft u geen aanvullende verzekering en slechts een basisverzekering ? Sluit dan tijdig een aanvullende tandartsverzekering af. Een goede website om ziektekostenverzekeringen met elkaar te vergelijken en de juiste keuze te maken is Independer of klik hier voor een overzicht van  de diverse zorgverzekeringen vergoedingen.

   

   

 2. Dekt uw verzekering de behandeling?
  In de polisvoorwaarden van uw verzekering kunt u nakijken of uw aanvullende tandartsverzekering de behandeling (beugel/orthodontie) dekt en onder welke voorwaarden.

   

   

 3. Heeft uw aanvullende tandartsverzekering een limiet?
  Sommige aanvullende tandartsverzekeringen hanteren een maximum bedrag. Kijk dit na in de polisvoorwaarden.

   

   

 4. Bent u onder behandeling van een orthodontist?
  Niet alleen tarieven zijn van invloed op de uiteindelijke prijs. Ook deskundigheid en doelmatigheid spelen een rol. Let erop dat u wordt behandeld door een orthodontist. Iemand met een gespecialiseerde opleiding en geregistreerd in het BIG register. Alleen dan bent u verzekerd van de meest efficiënte behandeling en dus de laagst mogelijke kosten. De behandeling wordt dan op het juiste moment aangevangen en gebeurt zonder poespas. Bij Orthodontiepraktijk Woerden bent u daar zeker van. De behandelduur is bij ons bovendien aanzienlijk korter dan het landelijk gemiddelde. De patiënt dient natuurlijk wel mee te werken. Goed poetsen en de voorschriften volgen bij het dragen van de apparatuur spreken voor zich.

   

   

 5. Wat gaat de beugelbehandeling kosten?
  Bij het eerste consult krijgt u van ons een schriftelijke kostenbegroting mee. Hierin staan de tarieven die overeen komen met de geldende tarievenlijst, en zijn in overeenstemming met de door de overheid, middels de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) vastgestelde richtlijnen. Deze tarieven worden jaarlijks geïndexeerd door de NZA.

Factering
Declaratie via Fa-med Omdat wij liever met u dan met onze financiële administratie bezig zijn hebben wij de verwerking van onze nota’s overgedragen aan Famed. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het factureren en innen van nota’s. heeft u vragen over uw nota, neemt u dan contact op met fa-med via telefoonnummer 0900-0885 0.15 per minuut of via de website www.notavanfamed.nl. Een nieuw origineel van uw nota kunt u opvragen via telefoonnummer 0900-0882 1.30 per gesprek.